Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#131 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Srí Lanka körutazás, tengerparti pihenéssel - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2023-11-01-tól folyamatosan, 11 nap / 9 éj
Leírás szerinti ellátás
2 fő esetén
Teljes ár
1.308.000 HUF /2 fő
 
                                        

SRÍ LANKA KÖRUTAZÁS, TENGERPARTI PIHENÉSSEL 

MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

11 nap / 9 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással (Budapest – Colombo – Budapest), a helyszínen a program szerint

Szállás:

9 éjszaka 3 / 4 / 5 csillagos szállodában + 1 éj a repülőn.
- 3 éjszaka Negomboban

- 2 éjszaka Kandyben
- 1 éjszaka Tissamaharamaban
- 3 éjszaka Bentotaban

Ellátás:

Körutazás alatt: Bőséges reggeli 

Bentotaban: All inclusive

Programok

Srí Lanka, korábbi nevén Ceylon könnycsepp alakú sziget neve “sugárzó, fénylő ország”–ot jelent. Ez az ország az ókori városok, paloták, templomok maradványaiban gazdag. A kellemes klíma, a több mint 2500 éves írott történelem, a fantasztikus kirándulások évről évre rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról. Srí Lankán egy ma még érintetlen kultúra várja az odalátogatót.

 

1. nap Budapest – Srí Lanka (Colombo)

Elutazás menetrendszerinti járattal Srí Lankára.

2. nap: Colombo – Negombo

A repülőjárat menetrendjétől függően megérkezés Srí Lanka fővárosába, Colombóba. Találkozás a magyar nyelvű képviselővel, transzfer Negombo tengerparti szállodájába (3 éj). Pihenés, szabadprogram a tengerparton.

3-4. nap: Negombo

Szabadprogram, pihenés a tengerparton, illetve a szállodában.

Magyar nyelvű program a negomboi nyaralás alatt:
A) félnapos Negombo városnézése, zöldség+gyümölcs- és halpiac

B) Colombo városnézés
Colombo az ország legnagyobb városa és egyben kereskedelmi és pénzügyi központja is. Ez az a hely, ahol változatosan keverednek a gyarmati építészet jegyeit magán viselő épületek és a modern felhőkarcolók, a helyi dialektusokban beszélő emberek és a külföldi üzletemberek. Városnézésünk során megnézzük a Pettah és a Fort városnegyedet. Városrészeit tekintve Pettah a város nyüzsgő szíve. Olyan, mint egy méhkas, hiszen itt hajnaltól napnyugtáig tart az alkudozás, nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban. Pettahtól teljesen eltérő képet mutat a Fort városrész, amely régen a holland és a portugál gyarmatosítók központja volt, ezt jól tükrözi néhány gyarmati stílusú épület is. A Fort mára a bankárok és a kereskedők székhelyévé vált. Itt található Sri Lanka saját ikertornya. A program után visszautazunk Negombo-i szállodánkba. Pihenés, szabadprogram.

5. nap: Negombo – Pinnawale Kandy 

Reggeli után a Pinnawale elefánt rezervátumba utazunk, ahol az orrmányos állatokat természetes élőhelyükön láthatjuk. Az "árvaház"-at az elárvult, sebesült, beteg és természetes lakhelyüket elvesztő elefántok megmentésére hozták létre. Alapítása óta számtalan elefánt talált itt otthont magának. Külön élmény végignézni az elefántok etetését, főként a cumisüvegből ivó elefántcsecsemőket, majd utána az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Ezt követően privát autónkkal utazás Közép-Srí Lankába, Kandybe. Kandy a "Hegyi Főváros" a XVI-XIX. század között. Ma a Világörökség részeként is számon tartott festői szépségű, az ország második legnépesebb városa, Srí Lanka kulturális fővárosa. Hegyekkel és teaültetvényekkel övezett tágas völgyben fekszik 490 méter magasságban és központjában egy hosszan elnyúló,  mesterséges tó helyezkedik el, melyet 1798-ban az utolsó Sinhala király építtetett. A királyok utolsó  fellegvára az ország legszebb településeként is ismert. A városban a kulturális látnivalók mellett számos lehetőség nyílik a vásárlásra: drágakövek, kézműves tárgyak, selymek csábítják a boltokba a  turistákat. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Srí Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Az épület eredetileg Királyi Palota volt. A város további nevezetességeit is felkeressük: buddhista szentély, Óratorony, Malwatte templom.  Szállás Kandyben (2 éj).

6. nap: Dambulla, Matale, Sigiriya

Reggeli után Dambullába utazunk, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Srí Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 srí lankai király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Dambulla, ez a hatalmas sziklatömb méltóságteljesen emelkedik ki a srí lankai tájból. A sziklába vésett barlang volt a 14 évig száműzetésben élő Walagamba király menedéke. Trónra való visszatérése után (i.e. I. század) a király megépítette Dambulla híres sziklatemplomát, ami ma már a világörökség része. Barlangjaiban 2000 négyzetméteren számos falfestmény és szobor található. Öt különálló  barlangjában mintegy 150 szobor, köztük a 15 méteres Buddha várja évszázadok óta türelemmel az  utazót. Útközben ellátogatunk a srí lankai fűszerkertbe, Mataleba. Évszázadokon keresztül Srí Lanka  legfontosabb export terméke, a mai napig nagyon sok családi gazdaság foglalkozik a termelésével. Fahéj, gyömbér, bors, vanília, szerecsendió, kardámom, gumifa, kakaó a legismertebb itt termő fűszerek. Délután Sigiriyát keressük fel. Srí Lanka közepén egy hatalmas kőoszlop emelkedik ki az őt körülvevő sűrű erdőből. A kőoszlop mintegy 200 méter magas, és egy régi erőd romjainak, illetve egy egykori palotakomplexumnak ad otthont. Megcsodáljuk az Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt.

7. nap: Kandy – Yala Nemzeti Park / Tissamaharama

Reggeli után Kandy városát magunk mögött hagyva Dél-Srí Lankába utazunk. Útközben a hegyek közötti völgy a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Manapság „Kis Anglia” néven is ismert. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei. Délután érkezés Yala Nemzeti Parkba (menetidő kb. 5 óra hossza). Szállás elfoglalása (1 éj),  szabadprogram vagy fakultatívként esti szafarin vehetünk részt.

8. nap: Yala Nemzeti Park - Bentota 

A mai napon kora reggeli szafari túrán veszünk részt a Yala Nemzeti Parkban, a szigetország leglátogatottabb nemzeti parkjában, mely Srí Lanka déli részén helyezkedik el, 1259 négyzetkilométeren. Nemcsak területének nagysága, hanem változatos domborzata is ideális lakhelyéül szolgál a különböző állatoknak. A számos vadállat mellett a Yala Nemzeti Parkban lehet talán a világon a legjobban megfigyelni és lefényképezni a vadon élő leopárdokat és itt található Srí Lanka nemzeti madara, a dzsungelcsirke. Dzsipekbe szállva ismerkedünk majd a park gyönyörű tájaival és lakóival. A nagyon gazdag és színes madárvilág mellett elefántok, őzek, szarvasok, bivalyok, krokodilok és leopárdok élnek a parkban. A szafari túra kora reggel 5:00-kor kezdődik és délig tart. Ebéd után délután érkezünk Bentotaba, a tengerparti szállásunkra. Szállás elfoglalása, pihenés a tengerparton (3 éj).

9-10. nap: Bentota

Tengerparti pihenés, szabadprogram. Szállás az óceánparti szállodában.

Fakultatív program:
Koggala-tónál csónakba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-szigetet csak a csónakunkból szemlélhetjük meg, mivel már sajnos nem lakják madarak, csak ritkán fordul elő egy- egy érdekes példány; folytatjuk utunkat a Templom-szigethez, mely buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe  vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Erődhöz. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni.

11. nap: Bentota – Colombo reptér 

Reggeli után szabadprogram. Repülőjárat menetrendjétől függően transzfer a colombói reptérre.

Az ár tartalmazza

9 éjszakai szállást a megadott ellátással, felsorolt programokat, magyar idegenvezetést az egész út alatt, privát reptéri transzfert

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, srí lankai vízum díját, fakultatív programot, ünnepi időszakok felárát (lekérés alapján), illetve a repülőjegyet Budapest - Colombo - Budapest között

Helyszínen fizetendő

- belépőjegyek 

- borravaló (2 USD/nap)

- egyéb programok, étkezés

Egyéb megjegyzés

- Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

 • Dambulla Arany Temploma
 • Sigiriya ősi városa
 • Kandy Szent Városa
 • Galle óvárosa

- Igény esetén a tengerparti pihenés hosszabbítható!

Érintett területek

 • Srí Lanka
 • Negombo
 • Colombo
 • Bentota
 • Kandy
 • Matale
 • Dambulla
 • Sigiriya

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok