Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Vietnám - Kambodzsa körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2021-04-22-tól folyamatosan, 9 nap / 8 éj
Reggeli
2 fő esetén

VIETNÁM - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS MAGYAR NYELVŰ IDEGENEVEZTÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

9 nap / 8 éj

Utazás:

Menetrendszerinti repülőjárattal (Budapest – Hanoi, Siem Reap – Budapest), a helyszínen belső repülőjáratokkal és tömegközlekedéssel (a program szerint).

Szállás:

8 éjszaka 3 / 4 csillagos szállodában.
- 3 éjszaka Hanoi-ban (Vietnám)
- 1 éjszaka Hue-ban (Vietnám)
- 1 éjszaka Da Nang-ban (Vietnám)
- 2 éjszaka Saigonban (Vietnám)
- 1 éjszaka Siem Riep-ben (Kambodzsa)

Ellátás:

Bőséges reggeli (illetve ebédek és vacsorák a programleírás szerinti napokon).

 

Programok

Kambodzsai látogatásunk során vegyünk egy adag sáfránysárga köpenybe öltözött szerzetest, mohalepte romokat, tébolyult robogóforgalmat és szitakötőfelhőket. Keverjük össze jázminillatú naplementékkel, a gyarmati kort idéző, elegáns sugárutakkal, pompás selymekkel és dúsan tobzódó bougainvilleákkal. Körítsük a buddhizmus pikáns zamatával, és szolgáljuk fel gőzölgő melegben, forró hőmérsékleten. Látogatásunk a szomszédos országban Vietnámban, melynek szépsége nem fejezhető ki szavakban. Északon a Vörös-folyó deltáját, délen a Mekong torkolatvidékét, a kettő között pedig a rizsföldek végtelennek tűnő, élénkzöld mintás takaróját egyszerűen látni kell.

 

1. nap: Hanoi (Vietnám)

Érkezés este a Vörös-folyó partjánál fekvő Vietnami fővárosba, Hanoiba, ahol magyar nyelvű idegenvezetőnk várja Önöket a repülőtéren. Transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása (3 éj) Este tájékoztatóval egybekötött svédasztalos vacsora az óvárosban.

 

2. nap Hanoi (Vietnám)

Reggeli után egész napos városnézés Hanoi belvárosában. Az épületek a francia gyarmati korszakból maradtak fenn. Felkeressük a Ho Chi Minh Mauzóleumot (kívülről), Egypilléres Pagodát, és az ezeréves Irodalom Templomát, amely Vietnam első egyetemeként is ismert. Délután fakultatív program keretében, lehetőségünk lesz riksás utazáson részt venni a régi városrészben.

A városnézés alkalmával privát busszal (16 fős) történik az utazás. Délután közös séta az óvárosban. Az óváros, a város régi negyede híres kézműveseiről, kereskedőiről és számos selyem üzletéről. Gyalogos sétát teszünk Hanoi központjában, a Hoan Kiem-tó (a visszatért kard tava) körül, amely állítólag egy több mint száz éves, közel 200 kg-os teknőst rejt. Este a híres vietnami vízi bábszínházi előadást nézzük meg Hanoiban. Ellátás a mai napon reggeli.

 

3. nap: Hanoi - Halong - Hanoi (Vietnám)

Reggeli után, a lenyűgözően Halong Bay-t, azaz a „Leszálló sárkány” öblét keressük fel. A tengerből közel 2.000 mészkő sziklaszirt emelkedik ki, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt. Nagy része több száz méter magas. Félnapos hajókirándulást teszünk hajóval eme érintetlen tájra. 1994-ben az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listájára került. Késő délután visszaérkezünk Hanoiban. Ellátás a mai napon reggeli és ebéd.

 

4. nap Hanoi - Hue (Vietnám)

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal utazás Hué nemzetközi reptérre. Megtekintésre kerül a híres Hué-i császári palota (Imperial Citadela) és a császári sírok. Ezt követően sétálunk a Don Ba piacon. Ellátás a mai napon reggeli. Szállás elfoglalása (1 éj).

 

5. nap: Hue - Hoi An - (Ho Chi Minh City) Saigon (Vietnám)

Reggeli után Hoi An-ba utazunk. Délkelet-Ázsia legfontosabb kikötője volt valaha. A helyi és a gyarmati stílusok keveréke, a mai napig látszódik az épületeken. A város az UNESCO világörökség része. Az óvárosban megnézzük a Japán fedett hidat és a Kien csarnokot. Délután 45 perces hajókirándulást teszünk a Parfüm-folyón. Szállás Da Nang-ban, szobák elfoglalása, délután szabadprogram (1 éj).

 

6. nap: Saigon - Chu Chi - Saigon (Vietnám)

Hajnalban transzfer a Da Nang-i nemzetközi repülőtérre. Utazás menetrendszerinti repülőjárattal Ho Chi Minh City-be. Érkezést követően ellátogatunk a város közelében található Chu Chi labirintusrendszerhez, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet magasságban. Délután gyalogosan megnézzük a Francia Indokina volt fővárosának remekműveit. Notre Dame, Újraegyesítés Palotája - Elnöki Palota (kívülről), Régi Főposta épülete, Ban Than marketet és a kínai pagodát. Szállás elfoglalása (2 éj). Ellátás a mai napon reggeli.

 

7. nap: Saigon - Mekong delta - Saigon (Vietnám)

Kora reggelit követően egész napos kirándulást teszünk a lenyűgöző Mekong-deltához. A rizsföldek, a gazdag élővilág, holtágak teszik különlegessé ezt a tájat. Hajókiránduláson veszünk részt - elhajózunk a Teknős szigetre. Ezt követően egy orchidea és egy gyümölcsöskertbe látogatunk el. Majd a vietnami helyi konyha íz világát fedezzük fel egy tradicionális ebéd keretében. Vízi pálmák között is hajózunk, valamint öszvér húzta szekéren is utazunk. Mézes vietnámi teát kortyolunk. Végül egy cukorkakészítő műhelybe is elvisz utunk. Ellátás a mai napon reggeli, ebéd.

A Mekong- túra alkalmával más csoporthoz való csatlakozással valósul meg a program!

 

8. nap: Saigon - Siem Reap (Kambodzsa)

Reggeli után menetrendszerinti járattal utazás a kambodzsai Siem Reap városába. Transzfer a szállodába (1 éj). Délután tuk-tuk-kal utazunk Siem Reap legjelentősebb templom együtteséhez: az Angkor Wat-hoz és a Ta Phrom-hoz. Ázsia legnagyobb vallási komplexuma, mind a hinduk, mind a buddhisták körében vallási központi szerepet tölt be. Este svédasztalos vacsorával egybekötött tradicionális apsara tánc est. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

 

9. nap: Siem Reap (Kambodzsa)

Reggeli a szállodában, majd az ősi khmer civilizáció utáni „kutatást” a kőbevésett építészeti remekek között barangolunk, Angkorban. Felkeressük az egykori Khmer Birodalom első fővárosának hindu főtemplomát. A templomot eredetileg 108 torony díszítette. A tornyok száma és elhelyezkedése alapján a régészek úgy tartották, hogy azok az égbolt csillagainak felelnek meg, ami a korabeli csillagászati naptár alapján készült. Megtekintésre kerül a, Angkor Thom és a Bayom templom. Megnézzük a híres Elefántteraszt és a Leprás király szobrát is. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra. Ellátás a mai napon reggeli. 

 

Az ár tartalmazza

8 éjszakai szállást megadott ellátással, felsorolt programokat, magyar idegenvezetést az egész út alatt

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, repülőjegyet Budapest – Hanoi, Siem Riep – Budapest között, illetve belső ázsiai repülőjegyeket

 

Helyszínen fizetendő

- kambodzsai vízum (e-visa 50 USD/fő)
- vietnami vízum (helyszínen nem lehet felvenni, utazás előtt a Magyar Nagykövetségen igényelni szükséges!)
- vietnami kilépési illeték (28 USD/fő – helyszínen fizetendő)
- további vacsora igény esetén
- mosoda, telefonszámla, wellness használat, belépőjegyek (összesen kb. 70 USD/fő)

 

Érintett területek

 • Kambodzsa
 • Vietnám
 • Ho Chi Minh (Saigon)
 • Siem Reap
 • Hanoi
 • Ho Chi Minh City és környéke
 • Észak-Vietnám

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.