Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#131 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Kínai óriás körutazás - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2023-11-01-tól folyamatosan, 15 nap / 12 éj
Reggeli
2 fő esetén
Teljes ár
2.314.000 HUF /2 fő
 
                                        

KÍNAI ÓRIÁS KÖRUTAZÁS 

MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

15 nap / 12 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállásokkal (Budapest – Peking, Hong Kong – Budapest), a helyszínen privát autóval, busszal, vonattal, metróval (a program szerint)

Szállás:

12 éjszaka 3 / 4 csillagos szállodában + 2 éj a repülőn.
- 3 éjszaka Pekingben

- 2 éjszaka Xianban
- 2 éjszaka Shanghaiban
- 2 éjszaka Guilinban
- 2 éjszaka Guangzhouban
- 1 éjszaka Hong Kongban

Ellátás:

Bőséges reggeli 

 

Programok

Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában. Az egységes birodalom (i. e. 221-es) megalakulása óta lényegében egységben, a különböző dinasztiák vezetésével és a többi kultúrától elzárva fejlődött egészen a 19. századig, amikor is az angolok félgyarmati sorba taszították.

Kína, a jövőbeli szuperhatalom, ma a világ harmadik katonai, második gazdasági potenciálja, a világ legnépesebb állama (1,3 milliárd lakossal). Az ország varázslatos látnivalókkal, egy teljesen más kultúrával várja az évről-évre egyre nagyobb számban érkező turistákat. Az egész országot természetesen nem lehet pár hét alatt megismerni, de hála a rengeteg látnivalónak, rövid idő alatt is rengeteg élménnyel gazdagodhat az utazó.

 

1. nap: Budapest - Peking

Elutazás menetrendszernti járattal Kína fővárosba, Pekingbe.

 

2. nap: Peking

Menetrendtől függően érkezés Pekingbe, majd privát mikrobuszos transzfer a szállodába (3 éj). Útközben az Ég templomát nézzük meg, amely a Föld közepének szimbóluma. Sétálunk a hangulatos parkban, megnézünk egy ötszáz éves oltárt, a Visszhang Falat és más látnivalókat. Miután elfoglaltuk szállásunkat, sétára indulunk, amelynek során megismerkedünk Peking régi arcával, a modern épületek között meghúzódó sikátorokkal, hutongokkal. Közös séta a kínai metropoliszban és megismerkedés az „ízek utcájával”, séta a Wangfujing sétálóutcán, ahol kiváló lehetőség adódik szuvenírek, ajándékok beszerzésére. Este vacsora helyi ételkülönlegességekkel.

 

3. nap: Peking – Tiltott Város, Beihai park

Délelőtt gyalogosan elsétálunk a híres Tienanmen térhez, ahol megtekinthető Mao Ce-Tung mauzóleuma. Ezután a Tiltott várost keressük fel, ahol a császári palota 9.999 szobából és közel 1.000 épületből álló komplexuma 500 évig szolgált a kínai császárok lakhelyeként. Ezt követően a Jingshan Parkhoz megyünk, ahonnan csodás kilátás tárul a Tiltott városra. Délután a Beihai parkba kirándulunk, ahol megcsodálhatjuk a kínai építészet remekeit, a kínai sárkány falat, többek között V. Dalai láma tiszteletére épített tibeti fehér pagodát is. Napunkat a hutong városrészben zárjuk.

 

4. nap: Peking – Nyári Palota - Kínai nagy fal

A mai napon privát autóval először a Nyári Palotához utazunk. A palotát a XVIII. században építették és folyamatosan, az éppen akkor uralkodó császár ízlése szerint bővítették. Az európaiak kétszer is lerombolták, ám 1902-ben az eredeti tervek szerint építették újjá. A Kunming-tó mellett terül el. A tavon 3 szigetet hoztak létre, ami Taiwant, Hainant és Diaoyut jelképezi. A tó közepén egy hosszú gát található, amely a selyem utat illusztrálja. A gátszakaszokat 6 különböző stílusú híd köti össze. Ezt követően a világ egyik legmonumentálisabb épületét, a Kínai Nagy Fal – Mutianyu – Pekinghez közel eső részét járjuk végig. A körülbelül 6700 km hosszú fal, melyet több mint 2000 évvel ezelőtt kezdtek építeni, 1987 óta az UNESCO világörökség része. Nagy része most romokban hever vagy teljesen eltűnt, de épen maradt részei közül több is látogatható Pekingtől északra. Bérelt kisbuszunkkal pár órás utazást követően érkezünk meg az átlagosan 10 méter magas, téglából épült, hegyeken-völgyeken át kanyargó falhoz. A hazaút során elhaladunk az Olimpiai létesítmények mellett, fényképezési lehetőség a Madárfészekről és a Vizeskockáról.

 

5. nap: Xian

Reggeli után Xianba utazunk vonattal. Shaanxi tartomány mai székhelye, Xi'an, Kína történelmének és kultúrájának meghatározó területe. Kutatások szerint 4000 éven keresztül 11 dinasztia fővárosa volt, ahol a kínai kultúra virágkorát élte. Jól megfértek egymás mellett a nagy világvallások, a nyüzsgő város otthont adott uralkodóknak, költőknek, szerzeteseknek, kereskedőknek és katonáknak egyaránt. Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása (2 éj). Délután városnézés Xian óvárosában, látogatás a messze földön híres Nagymecsetben és séta a különleges hangulatú bazárban.

 

6. nap: Xian

Reggeli után privát transzfer a Terrakotta hadsereghez (42 km-re található a Xian városától). Xian több dinasztia fővárosa, az egykori Selyemút egyik fontos állomása, ahol kultúrák és vallások keveredtek. Shaanxi tartomány fővárosa, amely évszázadokon keresztül a kínai civilizáció központja volt. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Visszautazás Xianba, ezután városnézés a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Ezután a Nagy Vadlúd pagodát keressük fel, utána séta a ritka épségben fennmaradt városfalnál.

 

7. nap: Xian – Shanghai

Reggel privát transzfer pályaudvarára. Szuperexpressz vonattal (G362) utazás Shanghaiba. Sanghai a Kínai Népköztársaság legnagyobb lakosságú városa, melynek gazdasága és ipara az egyik legfejlettebb az országban. A XX. század első felében a britek, amerikaiak, franciák és japánok felosztották egymást között a várost, és a virágzó üzleti életnek köszönhetően hamar a Távol-Kelet egyik legfontosabb kereskedelmi helyszínévé nőtte ki magát. A világháború, a japán agresszió és a kommunista hatalomátvétel miatt azonban a város visszasüllyedt és csak a század végén indult újra virágzásnak, hogy napjainkra az egyik legnagyobb teherkikötő legyen a világon, és nem mellesleg az ország fontos turisztikai célpontja. Érkezést követően privát transzfer a shanghai belvárosi szállodába (2 éj). Közös séta a Bund-hoz, majd hajókirándulás a Huangpu folyón, a város nyüzsgő teher folyosóján. Végül séta a híres belvárosi Nanjing road-on, ahol az esti forgatagot láthatjuk.

 

8. nap: Shanghai

A régi városközpont és a modern Shanghai városrészekből álló metropolisszal ismerkedünk meg. Az óváros északkeleti részén található a „Városvédő Istenség temploma”. A közelében lévő tó mögött terül el az „Örömök kertje” és a Shanghai Chenghuang Miao, Shanghai legrégebbi parkja. Az óváros északnyugati részén áll a Jáde Buddha temploma, ami az egyetlen, egy tonnás jádekőből faragott szobrot rejtő Jáde buddha szobra. Délután kirándulást teszünk a Császári csatorna mentén, a “Kelet Velencéjeként” is emlegetett, csatornáiról, csodás kertjeiről és festői templomairól híres Qibao városába. Hajókázás a csatornán.  A Jangce folyó deltájában épült városrész, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. Ezután átkelünk a Huangpho folyón. A modern városrész, a Pudong megannyi felhőkarcolója mellett, a kortárs művészet lenyűgöző alkotásait vonultatja fel: World Financial Center, Nagyszínház, Oriental Pearl Tower, Jin Mao Tower (94 emeletes szálloda). A mai napon metróval közlekedünk.

 

9. nap: Shanghai – Guilin

Reggeli után transzfer a vasútállomásra, utazás szuperexpresszel Guilin North pályudvarra. Guilin a Dél-kínai-hegyvidék mesebeli mészkőtornyainak tövében épült. Már a legelső sétánk alkalmával megállapíthatjuk, hogy Pekinghez képest egy csendes, vidéki kisvárosban járunk, amelyben egymást érik a hangulatos közparkok. Láthatjuk a míves pagodákat és Kína egyetlen üveghídját, majd felkapaszkodunk egy mészkőtoronyba, ahonnét nagyszerű kilátás nyílik a városra, a folyóra, s távolabb az ezernyi trópusi kúpkarsztra. A várost átszelő Lijang folyó mindkét partján sűrűn magasodnak e furcsa karsztképződmények. A hegycsúcsok szinte összeölelkeznek, s a jádezöld víztükör csalfa játékot űz velünk: úgy tűnik, mintha lefelé mélyednének a mészkő oromzatok. Érkezést követően transzfer a guilini szállodába. Szállás elfoglalása (2 éj).  Esti közös séta Guilinba. A város központjában felkapaszkodhatunk egy mészkőtoronyra avagy kúpkarsztra, ahonnan fantasztikus esti kilátás nyílik a városra és környékére.

 

10. nap: Guilin, Li-folyó völgye

Reggeli után egész napos kirándulás a Li-folyó völgyében. Elindulunk egy másfél órás buszútra, hogy elérjük a Li-folyó partján található, különleges hangulatú Yangshuo kisvárost. A cukorsüveg mészkősziklák között épült kisváros óvárosában keskeny utcácskák fogadnak, autók nincsenek, de van számtalan érdekes bolt, rengeteg étterem, kifőzde. A Li-folyó halászai mind a mai napig gyakorolják a tradicionális halászati módszerüket. Ezután visszautazunk Guilinbe. Délután látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően  séta a Fubo-hegyre.

 

11. nap: Guilin – Guangzhou

Reggeli után utazás vonattal Guangzhouba (Kanton). Érkezés után szállás elfoglalása (2 éj). A település Kína második legnépesebb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Guandong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. A délután folyamán félnapos városnézés Kantonban: a Chen család és a Hat Banyanfa templomát, Liurong szentélyt és este a Gyöngy-folyót nézzük meg (Canton torony kívülről). Kantonban a mai napon a közlekedés metróval történik.

 

12. nap: Guangzhou

Reggeli után egész napos városnézést tartunk Kantonban. Elsőként a Liuhua parkot keressük fel. Ezt követően a kínai orchideákkal ismerkedünk meg, a híres Guangzhou orchidea parkban. A nap fénypontja a várostól 60 km-re lévő Lotus Hill park és a híres Nansha Tin Hau templom lesz. Esti programként egyénileg a Shangxiajiu Walking Street-et ajánljuk. A mai napon privát autóval közlekedünk.

 

13. nap: Guangzhou – Hong Kong

Vonattal utazás Hong Kong-ba. 45 perc alatt lehet elutazni a két város között. Érkezést követően
„Airport Coach” transzfer a hongkong-i szállodába, szállás elfoglalása (1 éj). Délután városnézés a térség kereskedelmi és pénzügyi központjában: Viktória-csúcs, Nyugat- Kowloon expressz út, Wong Tai Sin templom. Este a híres Temple Street Night Market-et keressük fel. Kowloon déli részén működik a temple streeti éjszakai piac. Bár napközben is található árus ezen az utcán, igazán csak estére indul be a pezsgés, a vásár. A piacon a szokásos termékek, ruhák, elektronikai cikkek, játékok, táskák, cipők bő választékából válogathat az erre járó turista. Este 8-kor a felhőkarcolóiról híres metropoliszban az esti lézershow megtekintése lesz programunk része. Avenue of Stars, a Sztárok Sétánya: ez egy tengerparti sétány Kowloon legdélebbi részén, a Victoria Harbour mellett, amely a hong kongi filmgyártás hírességeinek tiszteletére épült. Itt kapott helyet a Bruce Lee szobra, több kézlenyomat, illetve sok más filmvilággal kapcsolatos szobor. Mégis inkább az igazi látványosság a kikötő túl oldalán lévő épületek színpompás esti látványa.

 

14. nap: Hong Kong / Makaó

Mai napon program: városnézés Hongkongban (Tian Tan Buddha, Lantau hegye) vagy fakultatív egész napos hajókirándulás Makaó városába. Az eredetileg 16 km2, de a folyamatos feltöltések nyomán ma már 21 km2 területű félsziget és két kis sziget (Taipa és Coloane) 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza az anyaországhoz. Este visszautazás Hongkongba. Transzfer a repülőtérre és a késő esti órákban hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

 

Az ár tartalmazza

12 éjszakai szállást reggelivel, felsorolt programokat, magyar idegenvezetést az egész út alatt, transzfereket, közlekedési költségeket (metrójegyet) Pekingben, Xianban, Shanghaiban, Guilinban, Kantonban, Hong Kongban, szuperexpressz vonatjegyet Peking - Xian - Shanghai - Guilin - Kanton - Hong Kong útvonalon, reptéri transzfert Pekingben (privát), Hong Kongban (airport coach)

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, fakultatív programot, illetve a repülőjegyet Budapest - Peking, Hong Kong - Budapest között

 

Helyszínen fizetendő

- kínai vízum (Budapesti Kínai Nagykövetségen beszerzendő)

- CITS meghívólevél (10 USD/fő)

- belépőjegyek (kb. 100 EUR/fő)

- egyéb étkezés, mosoda, telefonszámla

 

Érintett területek

 • Kína
 • Hongkong
 • Peking
 • Hszián (Xian)
 • Sanghaj
 • Kanton
 • Guilin
 • Makaó

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok