Hasznos tudnivalók

NYÍREGYHÁZI  INDULÁS, GARANTÁLT  CSATLAKOZÁS

Valamennyi buszos utunk esetében az autóbusz Nyíregyházáról (belvárosi Római Katolikus Templom) parkolójából indul (Kossuth tér 4.) és természetesen ugyanezen helyre érkezik vissza.  Utasaink igényének megfelelően garantált felszállást biztosítunk a programleírásban feltüntetett városokban; továbbá ingyenes csatlakozásra van lehetőség az útba eső, autópálya pihenőhelyeknél. Min. 4 fő jelentkezése esetén Irodánk garantált felszállást biztosít Miskolcon is. Ezen létszám alatt történő jelentkezés esetén transzfer igényelhető a Geleji pihenőhelyig - külön megrendelésre, térítés ellenében.

 

TOVÁBBI  TRANSZFER  CSATLAKOZÁS  (KÜLÖN  TÉRÍTÉS  ELLENÉBEN)
Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét – Budapest útvonalon autóbuszos útjainkhoz – külön megrendelésre, térítés ellenében – transzfert biztosítunk. (Az aktuális transzfer díjáról érdeklődjön utazási irodánkban.) Transzfer csatlakozást csak akkor tudunk garantálni, ha azt már foglalásnál megrendelte és irodánk ez alapján visszaigazolta.

 

MEGBÍZHATÓ,  KÉNYELMES  AUTÓBUSZOK
A biztonságos utazás érdekében utazásainkat kizárólag a nemzetközi előírásoknak megfelelő autóbuszokkal bonyolítjuk. Az utazások korszerű, biztonságos, jól felszerelt, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek TV és DVD lejátszóval felszereltek, továbbá melegital automatával és WC-vel is rendelkeznek. Folyamatos utazásnál 3-4 óránként tartunk pihenőt. Az autóbuszok vezetői valamennyien sokéves gyakorlattal és jó helyismerettel rendelkeznek. Az autóbuszokon a helyfoglalás jelentkezési sorrendben történik, az előleg befizetésekor a szabad helyek függvényében biztosítjuk az üléshelyfoglalás lehetőségét. Azonban irodánk fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen (pl. típusváltás, hozzátartozók együttes elhelyezése, kisebb utaslétszám miatt) változtasson. Ilyen esetekben Utasaink megértését kérjük. Fix üléshely foglalásakor 3.000 Ft/fő felár fizetendő.

Amennyiben az utaslétszám a 25 főt nem haladja meg, ugyancsak nemzetközi előírásoknak megfelelő, korszerű 30 fős autóbuszt indítunk.

 

REPÜLŐGÉPES  UTAZÁS
Európai körutazások és városlátogatások esetén: Menetrend szerinti és fapados repülőjáratokkal utazunk. Ezeknél az utazásoknál a találkozóhely a Sirály Utazási Iroda idegenvezetőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A célterületen az utazás többnyire autóbusszal bonyolódik, melyet a külföldi partner ad. A busztípus függ a csoport létszámától, így ezeknél az utaknál előzetes helyfoglalást nem tudunk biztosítani. A légitársaságok a menetrend változtatásának jogát fenntartják, erre az utazásszervezőnek ráhatása nincs. Minden ezzel összefüggő kompenzációs igényt a légitársaság felé kell Utasainknak benyújtani. A tervezett csoportlétszám betelte után való jelentkezés esetében a részvételi díj összege emelkedhet a repülőjegy aktuális árának függvényében. Egzotikus körutazások és nyaralóprogramok esetén: a repülőgépes utazás egyénileg történik, találkozó a helyi képviselettel a célország repülőterén található, kijelölt "Meeting Point"-nál van.

 

ÚTLEVÉL, VÍZUM
Valamennyi Utasunk részére- a gyermekeknek is külön- a belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. EU-s országok esetén személyi igazolvány felmutatása mellett szintén ajánlatos útlevéllel rendelkezni. Az útlevelek érvényességét irodánk nem vizsgálja, ez teljes egészében az Utas felelőssége. Külföldi állampolgárságú Utasainknak az esetleges vízumigényüket egyénileg kell intézniük.

 

RÉSZVÉTELI  DÍJ
A részvételi díj tartalmazza az utazás költségét, szállást és étkezéseket, illetve idegenvezetőt és csoportkísérőt (helyi idegenvezetőt a programleírás szerint), de nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, a BBP biztosítást,a belépő és tömegközlekedési díjakat, felvonó - és helyi hajójegyeket; helyszínen – szállásadónak közvetlenül fizetendő idegenforgalmi adót (pl. Olaszország), fakultatív programok árát illetve a repülőtéri illetéket (esetleges kilépési illetéket).  A belépőjegyek a helyszínen, az adott ország valutájában fizetendőek. Az idegenvezető segít a jegyek megvásárlásában. A belépőjegyes programokon a részvétel nem kötelező! A fakultatív programok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak, a programokon történő részvételt csak akkor tudjuk biztosítani, ha azt már idehaza megrendelte. Áraink mindaddig nem változnak, amíg nagyobb mértékű árfolyamváltozás, vagy gázolaj áremelkedés mindezt nem indokolja.

 

SZÁLLÁSHELYEK
Szálláshelyeink kiválasztásánál különös figyelmet szenteltünk arra, hogy nagyon jó minőségű, igényes szálláshelyet válasszunk. A szállodák 2, 3 és 4 csillagos besorolásúak (a leírás szerint) és a körutazás programjához alkalmazkodnak; így nem csak a városközpontokban, hanem város környékén is lehetnek.

A szobákban zuhanyzó, WC, TV található. Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy néhány szállodában az egyágyas és a háromágyas elhelyezés nem feltétlenül egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel, illetve az adott ország szálláshely besorolása eltérhet a magyar előírásoktól, a szálláshelyek minősítésére a helyi jogszabályok vonatkoznak (sok esetben kategórián belül is érzékelhető különbségek vannak). A szálláshelyek elfoglalása és elhagyása a menetrendtől és az utazás módjától függetlenül a nemzetközi gyakorlat szerint történik. A szobákat általában 14.00 óra után lehet elfoglalni és 10.00 óráig kell elhagyni. A szobabeosztást nem irodánk végzi, az a helyszínen a szállásadók részéről történik. Esetleges előre jelzett kívánságokat, speciális igényeket szívesen továbbítunk, de ezek teljesítéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük figyelmesen olvassa el az egyes szállodai szobák felszereltségére vonatkozó leírásainkat.

 

IDEGENVEZETÉS
Körútjaink kíséréséhez gyakorlattal rendelkező, felkészült és rátermett idegenvezetőkkel dolgozunk együtt, akik az adott országot és annak kultúráját, történelmét nagyon jól ismerik. A külföldi idegenforgalmi törvények értelmében az idegenvezetők a múzeumokban tárlatvezetést nem tarthatnak, így ezek lebonyolítására (a leírás szerint) az adott országban élő helyi idegenvezetőket kérünk fel. 

 

BIZTOSÍTÁS
A részvételi díjak Baleset- Betegség- Poggyászbiztosítást nem tartalmaznak. Utasaink biztonsága érdekében társas útjainkra ajánljuk az utasbiztosítás megkötését irodánkban.

 

ÚTLEMONDÁSI  BIZTOSÍTÁS
Csoportos utazásaink részvételi díja az útlemondási biztosítás díját nem tartalmazzák, melynek megkötését mindenképpen ajánljuk jelentkezéskor! Erre vonatkozólag az Általános Szerződési Feltételekben szereplő feltételek érvényesek.

 

AJÁNLAT  EGYEDÜL  UTAZÓKNAK
Egyedülállóak részére irodánk a társításban segítséget nyújt. Ha ez létrejön, az egyágyas felár megfizetésétől eltekintünk. Előfordulhat, hogy háromágyas elhelyezést biztosítunk a társítandó személyek részére, ha a felár megfizetésének elkerülését ilyen módon tudja csak irodánk biztosítani. 

 

REKLAMÁCIÓ 
Ha a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban kifogás merül fel, azt haladéktalanul közölje az utaskísérővel, helyszíni szolgáltatóval. Amennyiben kifogását nem orvosolják a helyszínen, kérje panaszának jegyzőkönyvbe vételét (2 tanúval aláíratva), hogy annak megalapozottságát utólag egyértelműen ki lehessen vizsgálni. Kérjük, ilyen esetben panaszát (mellékelve a külföldi szolgáltató vagy idegenvezetőnk által felvett eredeti jegyzőkönyvet) hazaérkezését követő 15 napon belül juttassa el irodánkhoz. Ennek elmaradása esetén panaszát nem áll módunkban érdemben kivizsgálni. Több személy kifogása esetén is csak azt a panaszt tudjuk figyelembe venni, amely írásban tett bejelentését valamennyi érintett Utas személyes aláírásával, eredeti jegyzőkönyvben igazolta. Jegyzőkönyvként csak az idegenvezető (szállásadó, szolgáltató partner) által felvett iratot tudjuk elfogadni. Utasaink által írt kifogást levélként értékeljük – természetesen az abban foglaltak figyelembevételével.

 

ÁLTALÁNOS  INFORMÁCIÓK  EGZOTIKUS  ORSZÁGAINKHOZ
Ehhez kapcsolódó bővebb információ honlapunkon olvasható, mely az Általános Szerződési Feltételek elidegeníthetetlen részét képezi.

még töltünk