Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#131 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Japán körutazás - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2023-11-01-tól folyamatosan, 9 nap / 8 éj
Reggeli
Kétágyas szoba
Teljes ár
2.675.000 HUF /2 fő
 
                                        

JAPÁN KÖRUTAZÁS MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

9 nap / 8 éj

Utazás:

Menetrendszerű repülőjárattal (Budapest – Tokyo, Oszaka- Budapest), a helyszínen tömegközlekedéssel (a program szerint)

Szállás:
8 éjszaka 3 csillagos szállodában.
- 4 éjszaka Tokyoban
- 4 éjszaka Oszakában

Ellátás:
Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Programok

Japán Földünk egyik legkülönlegesebb országa. Sok évszázados elszigeteltsége a külvilágtól egy sajátos, az európaitól teljesen különböző kultúrát hozott létre (furcsa szokások, eltérő életszemlélet, megdöbbentően változatos ételek, egzotikus műemlékek stb.). Japán bámulatra méltó és bonyolult ország, ahol a régi és az új szövevényes keveredésben él egymás mellett. A külföldi számára még mindig furcsa és szokatlan hely, elsősorban a sajátos japán szokások miatt, ám a turisták többsége mégis élményekkel gazdagon távozik.

 

1. nap: Tokyo érkezés
A repülőjárat menetrendjétől függően érkezés a Japán fővárosba, Tokyo-ba, ahol  képviselőnk névre szóló táblával várja az érkezési szint "Meeting Point" részénél. Találkozást követően szuper expresszel és Mrt-vel (JR Sobu line) utazás csoportkísérőnkkel a tokyoi szálláshoz. Szállás elfoglalása Tokyoban (4 éj). Szabadprogram. Este tradicionális japán vacsorán veszünk részt.

 

2. nap: Tokyo I. városnézés
Reggeli után tömegközlekedéssel keressük fel az ázsiai metropolisz legfontosabb nevezetességeit.
Első állomásunk a japán Császári Palota lesz. A palota Tokió szíve és lelke, a császári család lakhelye, az eredeti erődítményt a Tokugawa sógunátus építette. A jelenlegi kastély 1888-ban készült el, ma is a japán császár otthona. A palotát hatalmas zöld park és kert veszi körül.
Ezt követően a hatalmas méretű, francia klasszicista stílusú Akaszaka-palotát nézzük meg. Valaha volt Japán első, nyugati mintára emelt épülete. A földrengés- és tűzbiztos palota építéséhez európai márványokat, gránitot és egyéb nemes anyagokat használtak fel, termeit japán és európai festőművészek alkotásai díszítették. Helyén korábban az Aojama-kastély állt, amely 1873-tól Meidzsi császár székhelye volt. A császár 1888-ban a Császári palotába költözött. A régi kastély helyén Katajama Tókuma, a kor vezető építésze tervei alapján 10 év alatt, 1909-re készült el a trónörökösnek szánt Akaszaka-palota. A második világháború után egy ideig a Parlament könyvtára, majd kormányhivatalok költöztek ide, és közben sokat veszített régi fényéből. Napjainkban azonban újra ragyog. Ezután a Senso-ji templomhoz kirándulunk, amely Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista temploma. Mellette található az Asakusa kegyhely, egy shinto szentély. 645-ben épült templomhoz a Kaminarimin kapun át juthatunk el, közepén egy óriási élénkvörösre és feketére festett papírlámpa hivatott elűzni a viharokat. A templom környékén több tucatnyi üzlete is csábít. Érdekes szuveníreket, ajándéktárgyakat vásárolhatunk itt. Megnézzük a Meiji-szentélyt, ami egy sintószentély a tokiói Sibujában, amit az 1912-ben elhunyt Meidzsi császár és 1914-ben elhunyt felesége, Sóken császárné tiszteletére emeltek. A szentélyt 1920. november 1-jén avatták fel, emléket állítva a japán történelem e két befolyásos alakjának.
Délután megnézzük a Ginza negyedet, ide minden turista kötelezően elzarándokol. Fényes kirakatai, elegáns áruházai, a hátsó utcák éttermei, állandóan nyüzsgő élete felejthetetlen élmény. A Kabuki színház Ginzától sétatávolságra található. Fakultatívként már 20 dollárért lehet jegyet venni egy rövidebb előadásra, de ennyi is elég ahhoz, hogy a tánc, ének, színpadművészet egzotikus világába betekinthessünk.

 

3. nap: Tokyo II. városnézés
Reggelit követően Kamakurába utazunk, a Nagy Buddha otthonába. A Tokiótól egy órára található, amelyet „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek. Köszönhetően a gyönyörű templomainak, szentélyeinek és misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotoku-in templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha-szobor több, mint 700 éves. A korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba.
Ezután visszautazunk a fővárosba, és a Tokió Tornyot keressük fel. Az Eiffel-torony mintájára készült színes japán stílusban, rendeltetése szerint tv antenna. 332 méteres magasságával a legmagasabb építmény Japánban. Japán teaszertartáson veszünk részt a Happo-en Kertben.
Megnézzük a Tokyo Skytree, azaz az új Tokyo-tornyot is - kívülről (formája a híres japán kardot, a katanát imitálja), amely 634 m magas!
Délután a Sinjuku Tokió egyik leglátványosabb, ultramodern, közel 20 négyzetkilométeres kerületétébe csöppenünk. Ez a város kereskedelmi és adminisztrációs központja, amelyben a világ legforgalmasabb vasútállomása, a Sinjuku pályaudvar, a főváros önkormányzati épülete és a szórakoztató negyed is megtalálható. A kerület hatalmas üzletházakkal, elektronikai üzletekkel, üvegpalotákkal, mozikkal, felhőkarcolókkal, éttermekkel és bárokkal, játéktermekkel, lokálokkal van tele.

 

4. nap: Tokyo - Mt Fuji – Tokyo
Reggeli után Fuji Nemzeti Parkhoz kirándulunk. Itt láthatjuk tiszta időben Japán legmagasabb hegyét, a Mt. Fujit. A szimmetrikusan kúpos, 3.776 méter magas hegy Japán szimbóluma. A kirándulásunk során a 2.300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el (jó idő esetén). Késő délután érkezünk vissza Tokyoba.

 

5. nap: Tokyo – Oszaka
Reggelit követően transzfer a Tokyo-i repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal utazás Oszakába. Érkezést követően szállás elfoglalása (4 éj). Oszaka Japán második legnagyobb városa, „Kelet Velencéje”-ként is ismert. A délutánt az izgalmasan modern városban töltjük. Múltját felidézzük a várárokkal, szép parkkal övezett oszakai vár meglátogatásával. A XVI. században 3 év alatt készült el, ma is eredeti formájában áll, bár az évszázadok során többször lerombolták és újjáépítették. 1930-ban épült fel a megmaradt gránit alapfalakra az eredeti formát híven megőrző lakótorony. Még ma is impozáns látványt nyújt.

 

6. nap: Nara
Reggeli után Nara-ban utazunk. Japán első fővárosa volt, mely funkciót a 8. században töltötte be. Vonattal érkezünk meg a főpályaudvarra, a modern városrészbe, ahonnan rövid sétával érjünk el a Nara-i parkot, ahol már messziről láthatók a városban élő szarvasok, melyek a helyi legenda szerint a város és az ország őrzői.
A parkban megnézzük az öt szintes pagodát, majd folytatjuk sétánkat a Todai-ji templomhoz, a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával. Az egész napot a városban töltjük, megnézzük a világörökség részét képező szentélyt és templomot: Kashuga Taisha szentély, Gango templom.
Vonattal térünk vissza Oszaka-ba (kb:70 perc).

 

7. nap: Kyoto
Vonattal utazunk Kyoto-ba, kb: 60 perc az út. Első látnivalónk a Kinkau-ji, Aranypavilon templomot látogatjuk meg. A zen buddhizmus egyik ágához tartozó templomkomplexum főépülete az Aranypavilon. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épületek nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ezt következően a híres Nijo kastélyt keressük fel. Ez a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugawa Ieasu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizes árkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3.300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Látogatást teszünk Fushimi Inari shinto szentélyéhez, hogy láthassuk az egyedülálló, több km hosszú „torii” kapukból épült fa alagutat. Kimonó bemutató is színesíti a programunkat. Délután visszautazás Oszakába.
Este fakultatív színházlátogatás, hogy megismerjük a japán kultúrát (pl: teaszertartás, virágrendezés, bunraku, illetve a gésa-negyedet).
Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt.

 

8. nap: Oszaka – Hiroshima – Oszaka
Szabadprogram Oszakában, vagy fakultatív program Hiroshimába.
Fakultatív program:
Reggeli után utazás Hiroshimába, utunkat a híres shinkansent, a japán szuperexpresszel tesszük meg, 300 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé (menetidő kb:1,5 óra). Itt megismerjük Japán történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Érkezésünket követően gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük. Megnézzük az Atombomba Emlékparkot, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeum, Hiroshima Kastély is a programunk része. Ebédünket egy tradicionális sushi étteremben fogyasztjuk el. Késő délután érkezünk vissza Oszakába.
A fakultatív program ára: 385 Usd/fő, mely tartalmazza vonatjegyet Oszaka-Hiroshima-Oszaka között, magyar idegenvezetést, ebédet, programokat.

 

9. nap: Oszaka
Menetrendtől függően transzfer az oszakai nemzetközi repülőtérre. Hazautazás Magyarországra.

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a repülőjegyet Budapest – Tokyo, Oszaka- Budapest között

 

Az ár tartalmazza

8 éjszakai szállást reggelivel, felsorolt programokat, magyar idegenvezetést az egész út alatt, privát túrát - privát idegenvezetéssel, reptéri transzfereket (Tokyo, Oszaka) , repülőjegyet Tokyo - Oszaka útvonalra 20 kg/fő feladható poggyásszal, 1-1 kézipoggyásszal (7 kg) , vonatjegyeket:   Tokyo - Kamakura – Tokyo /, Tokyo – Mt Fuji – Tokyo /, Oszaka – Nara – Oszaka /, Oszaka – Kyoto - Oszaka között

 

Helyszínen fizetendő

- metrójegyek

- vacsora igény esetén

- mosoda, telefonszámla, wellness használat

- belépőjegyek (összesen kb: 145 USD/fő)

 

Egyéb megjegyzés

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége 100 V, a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org 
Szállásról: Japánban a szállodai szobák az átlagosnál kisebbek (kb:12-15 m2). A kétágyas szobákban a franciaágyak kb: 140 cm szélesek!

 

Érintett területek

 • Japán
 • Tokió
 • Kiotó
 • Fuji
 • Oszaka
 • Nara
 • Hiroshima

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok