Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#128 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Japán körutazás - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2022-05-30-tól folyamatosan, 9 nap / 8 éj
Reggeli
Kétágyas szoba
Teljes ár
2.199.000 HUF /2 fő

                                    

JAPÁN KÖRUTAZÁS MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

9 nap / 8 éj

Utazás:

Menetrendszerű repülőjárattal (Budapest – Tokyo, Oszaka- Budapest), a helyszínen tömegközlekedéssel (a program szerint)

Szállás:
8 éjszaka 3 csillagos szállodában.
- 4 éjszaka Tokyoban
- 4 éjszaka Oszakában

Ellátás:
Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Programok

Japán Földünk egyik legkülönlegesebb országa. Sok évszázados elszigeteltsége a külvilágtól egy sajátos, az európaitól teljesen különböző kultúrát hozott létre (furcsa szokások, eltérő életszemlélet, megdöbbentően változatos ételek, egzotikus műemlékek stb.). Japán bámulatra méltó és bonyolult ország, ahol a régi és az új szövevényes keveredésben él egymás mellett. A külföldi számára még mindig furcsa és szokatlan hely, elsősorban a sajátos japán szokások miatt, ám a turisták többsége mégis élményekkel gazdagon távozik.

 

1. nap: Tokyo érkezés
A repülőjárat menetrendjétől függően érkezés a Japán fővárosba, Tokyo-ba, ahol  képviselőnk névre szóló táblával várja az érkezési szint "Meeting Point" részénél. Találkozást követően szuper expresszel és Mrt-vel (JR Sobu line) utazás csoportkísérőnkkel a tokyoi szálláshoz. Szállás elfoglalása Tokyoban (4 éj). Szabadprogram. Este tradicionális japán vacsorán veszünk részt.

 

2. nap: Tokyo I. városnézés
Reggeli után tömegközlekedéssel keressük fel az ázsiai metropolisz legfontosabb nevezetességeit.
Első állomásunk a japán Császári Palota lesz. A palota Tokió szíve és lelke, a császári család lakhelye, az eredeti erődítményt a Tokugawa sógunátus építette. A jelenlegi kastély 1888-ban készült el, ma is a japán császár otthona. A palotát hatalmas zöld park és kert veszi körül.
Ezt követően a hatalmas méretű, francia klasszicista stílusú Akaszaka-palotát nézzük meg. Valaha volt Japán első, nyugati mintára emelt épülete. A földrengés- és tűzbiztos palota építéséhez európai márványokat, gránitot és egyéb nemes anyagokat használtak fel, termeit japán és európai festőművészek alkotásai díszítették. Helyén korábban az Aojama-kastély állt, amely 1873-tól Meidzsi császár székhelye volt. A császár 1888-ban a Császári palotába költözött. A régi kastély helyén Katajama Tókuma, a kor vezető építésze tervei alapján 10 év alatt, 1909-re készült el a trónörökösnek szánt Akaszaka-palota. A második világháború után egy ideig a Parlament könyvtára, majd kormányhivatalok költöztek ide, és közben sokat veszített régi fényéből. Napjainkban azonban újra ragyog. Ezután a Senso-ji templomhoz kirándulunk, amely Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista temploma. Mellette található az Asakusa kegyhely, egy shinto szentély. 645-ben épült templomhoz a Kaminarimin kapun át juthatunk el, közepén egy óriási élénkvörösre és feketére festett papírlámpa hivatott elűzni a viharokat. A templom környékén több tucatnyi üzlete is csábít. Érdekes szuveníreket, ajándéktárgyakat vásárolhatunk itt. Megnézzük a Meiji-szentélyt, ami egy sintószentély a tokiói Sibujában, amit az 1912-ben elhunyt Meidzsi császár és 1914-ben elhunyt felesége, Sóken császárné tiszteletére emeltek. A szentélyt 1920. november 1-jén avatták fel, emléket állítva a japán történelem e két befolyásos alakjának.
Délután megnézzük a Ginza negyedet, ide minden turista kötelezően elzarándokol. Fényes kirakatai, elegáns áruházai, a hátsó utcák éttermei, állandóan nyüzsgő élete felejthetetlen élmény. A Kabuki színház Ginzától sétatávolságra található. Fakultatívként már 20 dollárért lehet jegyet venni egy rövidebb előadásra, de ennyi is elég ahhoz, hogy a tánc, ének, színpadművészet egzotikus világába betekinthessünk.

 

3. nap: Tokyo II. városnézés
Reggelit követően Kamakurába utazunk, a Nagy Buddha otthonába. A Tokiótól egy órára található, amelyet „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek. Köszönhetően a gyönyörű templomainak, szentélyeinek és misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotoku-in templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha-szobor több, mint 700 éves. A korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba.
Ezután visszautazunk a fővárosba, és a Tokió Tornyot keressük fel. Az Eiffel-torony mintájára készült színes japán stílusban, rendeltetése szerint tv antenna. 332 méteres magasságával a legmagasabb építmény Japánban. Japán teaszertartáson veszünk részt a Happo-en Kertben.
Megnézzük a Tokyo Skytree, azaz az új Tokyo-tornyot is - kívülről (formája a híres japán kardot, a katanát imitálja), amely 634 m magas!
Délután a Sinjuku Tokió egyik leglátványosabb, ultramodern, közel 20 négyzetkilométeres kerületétébe csöppenünk. Ez a város kereskedelmi és adminisztrációs központja, amelyben a világ legforgalmasabb vasútállomása, a Sinjuku pályaudvar, a főváros önkormányzati épülete és a szórakoztató negyed is megtalálható. A kerület hatalmas üzletházakkal, elektronikai üzletekkel, üvegpalotákkal, mozikkal, felhőkarcolókkal, éttermekkel és bárokkal, játéktermekkel, lokálokkal van tele.

 

4. nap: Tokyo - Mt Fuji – Tokyo
Reggeli után Fuji Nemzeti Parkhoz kirándulunk. Itt láthatjuk tiszta időben Japán legmagasabb hegyét, a Mt. Fujit. A szimmetrikusan kúpos, 3.776 méter magas hegy Japán szimbóluma. A kirándulásunk során a 2.300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el (jó idő esetén). Késő délután érkezünk vissza Tokyoba.

 

5. nap: Tokyo – Oszaka
Reggelit követően transzfer a Tokyo-i repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal utazás Oszakába. Érkezést követően szállás elfoglalása (4 éj). Oszaka Japán második legnagyobb városa, „Kelet Velencéje”-ként is ismert. A délutánt az izgalmasan modern városban töltjük. Múltját felidézzük a várárokkal, szép parkkal övezett oszakai vár meglátogatásával. A XVI. században 3 év alatt készült el, ma is eredeti formájában áll, bár az évszázadok során többször lerombolták és újjáépítették. 1930-ban épült fel a megmaradt gránit alapfalakra az eredeti formát híven megőrző lakótorony. Még ma is impozáns látványt nyújt.

 

6. nap: Nara
Reggeli után Nara-ban utazunk. Japán első fővárosa volt, mely funkciót a 8. században töltötte be. Vonattal érkezünk meg a főpályaudvarra, a modern városrészbe, ahonnan rövid sétával érjünk el a Nara-i parkot, ahol már messziről láthatók a városban élő szarvasok, melyek a helyi legenda szerint a város és az ország őrzői.
A parkban megnézzük az öt szintes pagodát, majd folytatjuk sétánkat a Todai-ji templomhoz, a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával. Az egész napot a városban töltjük, megnézzük a világörökség részét képező szentélyt és templomot: Kashuga Taisha szentély, Gango templom.
Vonattal térünk vissza Oszaka-ba (kb:70 perc).

 

7. nap: Kyoto
Vonattal utazunk Kyoto-ba, kb: 60 perc az út. Első látnivalónk a Kinkau-ji, Aranypavilon templomot látogatjuk meg. A zen buddhizmus egyik ágához tartozó templomkomplexum főépülete az Aranypavilon. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épületek nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ezt következően a híres Nijo kastélyt keressük fel. Ez a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugawa Ieasu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizes árkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3.300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Látogatást teszünk Fushimi Inari shinto szentélyéhez, hogy láthassuk az egyedülálló, több km hosszú „torii” kapukból épült fa alagutat. Kimonó bemutató is színesíti a programunkat. Délután visszautazás Oszakába.
Este fakultatív színházlátogatás, hogy megismerjük a japán kultúrát (pl: teaszertartás, virágrendezés, bunraku, illetve a gésa-negyedet).
Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt.

 

8. nap: Oszaka – Hiroshima – Oszaka
Szabadprogram Oszakában, vagy fakultatív program Hiroshimába.
Fakultatív program:
Reggeli után utazás Hiroshimába, utunkat a híres shinkansent, a japán szuperexpresszel tesszük meg, 300 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé (menetidő kb:1,5 óra). Itt megismerjük Japán történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Érkezésünket követően gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük. Megnézzük az Atombomba Emlékparkot, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeum, Hiroshima Kastély is a programunk része. Ebédünket egy tradicionális sushi étteremben fogyasztjuk el. Késő délután érkezünk vissza Oszakába.
A fakultatív program ára: 385 Usd/fő, mely tartalmazza vonatjegyet Oszaka-Hiroshima-Oszaka között, magyar idegenvezetést, ebédet, programokat.

 

9. nap: Oszaka
Menetrendtől függően transzfer az oszakai nemzetközi repülőtérre. Hazautazás Magyarországra.

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a repülőjegyet Budapest – Tokyo, Oszaka- Budapest között

 

Az ár tartalmazza

8 éjszakai szállást reggelivel, felsorolt programokat, magyar idegenvezetést az egész út alatt, privát túrát - privát idegenvezetéssel, reptéri transzfereket (Tokyo, Oszaka) , repülőjegyet Tokyo - Oszaka útvonalra 20 kg/fő feladható poggyásszal, 1-1 kézipoggyásszal (7 kg) , vonatjegyeket:   Tokyo - Kamakura – Tokyo /, Tokyo – Mt Fuji – Tokyo /, Oszaka – Nara – Oszaka /, Oszaka – Kyoto - Oszaka között

 

Helyszínen fizetendő

- metrójegyek

- vacsora igény esetén

- mosoda, telefonszámla, wellness használat

- belépőjegyek (összesen kb: 145 USD/fő)

 

Egyéb megjegyzés

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége 100 V, a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org 
Szállásról: Japánban a szállodai szobák az átlagosnál kisebbek (kb:12-15 m2). A kétágyas szobákban a franciaágyak kb: 140 cm szélesek!

 

Érintett területek

 • Japán
 • Tokió
 • Kiotó
 • Fuji
 • Oszaka
 • Nara
 • Hiroshima

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.