Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hazai tájakon - Csoportoknak ajánljuk

BUDAPEST (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

Fővárosunk az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa, valamint nevezetes gyógyfürdőváros

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Érkezést követően buszos és gyalogos városnézéssel megtekintjük Budapest nevezetességeit (Hősök tere, Andrássy út, Parlament, Szent István bazilika, Budai várnegyed és királyi palota (UNESCO világörökség), Vörösmarty tér, Váci utca). Szabadprogram, vásárlási lehetőség. Estére felmegyünk a Gellért hegy tetejére - a Citadellára, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a városra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

 

PANNONHALMA (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

Az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Útközben megállunk Győrben, Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városában. Belvárosi séta (Szent László herma). Délután továbbutazunk Pannonhalmára, megtekintjük az ezeréves Bencés Főapátságot helyi tárlatvezetővel. (1996-tól UNESCO Világörökség). Hazaérkezés késő esti órákban.

 

 

 

FERTŐ - TÓ (VILÁGÖRÖKSÉG)

2 nap

Fertőd - Esterházy kastély 

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető
 

1.nap:
Elutazás az kért helyszínről a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés Fertődre (Esterházy - kastély megtekintése) - Fertő - tó (Európa legnagyobb szikes tava) - Sopron (városnézés). 

2.nap:
Reggeli után Nagycenk felé indulunk (Széchenyi - kastély). Bükfürdő (fürdési lehetőség - 19 medence). Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

 

PÉCS (VILÁGÖRÖKSÉG)

3 nap

Ókeresztény sírkamrák 

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető
 

1.nap:
Elutazás az kért helyszínről a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés Pécsre. Városnézés idegenvezetéssel a belvárosban, legfontosabb nevezetességek megtekintése. Este a szállás elfoglalása.

2.nap:
Reggeli után Harkány felé indulunk, mely 200 éve nemzetközi hírű gyógyhely. Fürdőzési lehetőség. Máriagyüd (búcsújáróhely) - Siklós (vár) - Villány (történelmi borvidék).

3.nap:

Reggeli után Szigetvárra indulunk. Ez a város az önfeládozó hazaszeretet jelképe az 1556-os török hadjárat óta ( a vár megtekintése) - Kaposvár (belváros). Hazaérkezés a késő esti órákban.


  


 

AGGTELEK (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

Baradla - barlang

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a reggeli órákban. Aggteleken meglátogatjuk a világhírű Baradla - barlangot, amely hazánk legkiemelkedőbb, leghosszabb, leggazdagabb barlangi értéke. Délután Tiszaújvárosba az Európa - hírű termálfürdő komplexumba utazunk, fürdőzési lehetőség.
Hazaérkezés az esti órákban.

 


 

TOKAJ (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

A szőlő és a bor hazája, hajókirádnulás Sárospatakra

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a reggeli órákban. Tokaji városnézés idegenvezetővel. Fakultatív program: a Rákóczi - pince meglátogatása, ahol lehetőség van a híres tokaji aszú megkóstolására. Ezt követően elhajókázunk a Bodrogon Sárospatakig (Rákóczi-vár megtekintése, amely Magyarország egyik legértékesebb műemléke, nemzeti örökségünk része, belváros). Hazaérkezés az esti órákban.

 

 

 

HOLLÓKŐ (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

Az élő múzeumfalu

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Érkezés Hollókőre, mely egyedülálló módon őrizte meg középkori szerkezetét (a vár megtekintése) - folklórprogram  (lángos sütés, kukorica pattogtatás, népviseletbe öltözött asszonyok műsora, kemencébe sült liba megrendelésre). Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

 

HORTOBÁGY (VILÁGÖRÖKSÉG)

1 nap

Európa legnagyobb összefüggő természetes füves pusztája

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről, érkezés Hortobágyra, Európa egyik legnagyobb füves pusztájára, ahol a szabad ég alatt legel a magyar gulya, a ménes, a pödrött szarvú rackajuhnyáj és a bivalycsorda. 70 000 hektár a Hortobágyi Nemzeti Park területe, amely 1999 óta a Világörökség része. A kilenclyukú híd az ország leghosszabb közúti kőhídja. Átíveli a Hortobágy folyót, Hortobágy község határában. Eredeti pásztorételeket kínál a tipikus pusztai vendéglő, a közel 300éves Hortobágyi csárda. (Lovasmúzeum - lovasbemutató - tájjellegű ebéd). Hazaérezés az esti órákban.

 

  

 

 

BALATON - TIHANY, BADACSONY, KESZTHELY

2 nap

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

1.nap:
Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés Tihanyba (a Balaton egyetlen félszigete), mely természeti, történelmi emlékekben egyedülálló gazdagságú hely. A Bencés Apátság megtekintése után rövid szabadprogram. Tovább indulunk Badacsonyba, borkóstolás, tájjellegű vacsora.

2.nap:
Reggeli után a Balaton - part legnagyobb és legrégibb településére, Keszthelyre utazunk (megtekintjük a 101 szobás, díszes kapuzatú, barokk tornyú Festetics - kastélyt), majd Hévíz következik. A világ másdik legnagyobb meleg vízű tava, a tündérrózsákkal fedett, a kráternél 36 méter mély Hévízi - tó, ahol a kénes gáz - és ásványi anyagokban gazdag víz tör fel a felszínre (gyógyfürdőzés). Hazérkezés az esti órákban.

 

 

 

ÓPUSZTASZER - FESZTY-KÖRKÉP

1 nap

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

1100 évvel ezelőtt Szer községben alkottak törvényt a Kárpát - medencébe települő honfoglaló magyar törzsek. Vezetőjük, Árpád fejedelem emlékműve 100 éve áll az első országgyűlés helyszínén, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, melynek százezreket vonzó szenzációja a világ legnagyobb festménye, a magyarok bejövetelét ábrázoló Feszty-körkép. Feszty Árpád festőművész és művészbarátai 1894-ben készítették el óriási közönségsikert arató művüket. A különleges térélményt kiváltó, közel 2000 szereplőt megjelenítő, 1760 négyzetméteres panorámakép bravúros restaurálás után, a számára készült épületben látható. A Promenád 1896 című kiállításon a korhű ruhákba öltöztetett, életnagyságú bábúk idézik a 100 évvel ezelőtti kis- és nagyváros hangulatát. A romkertben az ország egyik legrégibb temploma, a szeri bencés monostor története a XI. századtól követhető nyomon.

Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Érkezés Ópusztaszerre (Feszty - körkép megtekintése). Kb. 3 órás szabadprogram a Nemzeti Parkban. Hazaérkezés az esti órákban.

 

 

 

EGER - SZÉPASSZONYVÖLGY

1 nap

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Elutazás a kért helyszínről a kora reggeli órákban. Egerbe érkezésünk után gyalogos városnézés idegeneveztéssel (Eger történelmi belvárosa, Vár, Minaret, Dobó tér, Bazilika). Délután szabadprogram. Este a Szépasszonyvölgy legszebb pincéjében tájjellegű vacsora - cigányzenés mulatóest programmal. Hazaérkezés a késői órákban.

 

 

 

DUNAKANYAR: ESZTERGOM - VISEGRÁD - SZENTENDRE

1 nap

Csoportok kérésére - igény szerinti időpontban kérhető

 

Indulás a reggeli órákban a kért helyszínről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Esztergomba, Magyaroszág egykori fővárosába, mely a keresztény államalapításunk bölcsője, Bazilikalátogatás, királyi, majd érseki palota a világhírű Főszékesegyházi kincstár, altemplom kriptája  - itt temették el Vitéz Jánost, Bakócz Tamást és a mártír Mindszenty József bíborost. Továbbindulunk Magyarország egyik legszebb fekvésű és legrégibb városába, Visegrádra. Megtekintjük a kettős várrendszerű Fellegvárat, melyet 1250 - 1260 körül IV. Béla és felesége építtetett (Mátyás Király Múzeum, Salamon torony, Királyi palota, Szent korona másolata, vörösmárvány baldachinos oroszlános kút). Következő megállónk egy hangulatos barokk városka, Szentendre. Sétánk alatt ismerkedünk a város nevezetességeivel. Főtéren barokk stílusban épült szerb kereskedőházak, ortodox templom, Kovács Margit múzeum, Római Katolikus templom. Szabadprogram, vásárlás, séta a Duna - korzón, majd hazaindulás. Hazérkezés az esti órákban.

 

még töltünk