Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#128 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Thai kiskörút - 5 éj Bangkokban - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

4 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2021-04-22-tól folyamatosan, 6 nap / 5 éj
Leírás szerinti ellátás
Kétágyas szoba

THAI KISKÖRÚT - 5 ÉJ BANGKOKBAN

MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

6 nap / 5 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest – Bangkok – Budapest), a helyszínen tömegközlekedéssel (a program szerint)

Szállás:

5 éjszaka Bangkokban, 4 csillagos szállodában.

Ellátás:

Reggeli + 1 ebéd Kanchanaburiban

 

Programok

Fedezze fel velünk az Ázsia Velencéjének is nevezett főváros, Bangkok nevezetességet!  Királyi Palota, úszópiac, Lumpini park, Buddha szobor, kirándulás a Kwai folyón, Ayutthaya romjai... Felejthetetlen élményekben lesz része!

 

1. nap: Repülőtéri transzfer - Bangkok hotel

Érkezés Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Találkozás a helyi képviselőnkkel a Suvarnabhumi repülőtéren (az érkezési szinten a 3-as kijárati kapunál), majd transzfer a bangkoki szállodába. Idegenvezetőnk tájékoztatást tart a hotelben, szabadprogram (5 éj).

 

2. nap: Bangkok

Reggeli után találkozás a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás csatorna hajóval a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk az Aranyhegy temploma lesz - Wat Saket. Itt őrzik Buddha relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin-szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Ez követően a híres bangkoki háromkerekű motoros riksával, a “tuk-tuk-kal” a sziámi királyok egykori rezidenciájához, a lenyűgöző Királyi városba utazunk, ahol a világ 7 legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert Wat Pho lesz a programunk. Itt a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat és az Ayutthayai Királyság időszakából fentmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. A Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arun-t, azaz a Hajnaltemplomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a Smaragd Buddhának. Majd 30 perces hajókirándulást teszünk a Chayo Praya folyón, csodás kilátás tárul elénk a régi Rattanakosin-szigetre (óvárosra) és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Programunkat a Pak Khlong Talad virágpiac zárja, ami talán az egyik legszínesebb folt Bangkokban. Több ezer pulton csak virágokat értékesítenek itt. A legtöbb pont a nagykereskedelemre vonatkozik: „igen kedvező” áron vásárolhatunk egész csokor gyönyörű liliomokkal, orchideákkal stb. Délután visszaérkezés a szállodába.

 

3. nap: Kanchanaburi

Reggel 7:00-kor utazás Bangkokból a híres Kwai-folyóhoz, Kanchanaburiba. Egész napos kirándulás a Bangkoktól kb. 140 km-re lévő városban. Thaiföld nyugati, Burmával határos tartományának, amely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán, legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Kanchanaburiban a Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok egy stratégiailag fontos, kb. 400 km hosszú vasútpálya építkezésébe kezdtek. Munkára fogtak 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945 februárjában a Szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet. Kanchanaburi városában a legendás hídon gyalogosan átkelünk. Megnézzük a kínai stílusú Boddhisvata szobrot és templomát.  Ezt követően a második világháborús múzeumot keressük fel. A mai napon vonatra szállunk, Kanchanaburi városából Nam Tok irányáig utazunk a híres „Halálvasúton”. Az ide érkező vonatok átmennek a Kwai-folyó hídján (Saphan Kwae Yai néven egyedülálló állomás). A vonaton mi Wang Pho viaduktig utazunk -ami mentén is halad-, ahol a vonatról és a vonatra néző kilátások különösen lenyűgözőek és fényképhez méltók. Ebéd egy úszóétteremben a Kwai folyón (thai menü set, italfogyasztás külön fizetendő). Délután a “Sámánfa”-hoz utazunk, ami több, mint 100 éves és 25 méter átmérőjű. Ezt követően a  Wat Tham Sua, vagyis a tigris barlang templom lesz a látnivalónk. A hegy csúcsán lévő templomba drótkötél pályán jutunk fel (lépcsőn is fel lehet menni, csak kissé fárasztó). Gyönyörű kilátás, fantasztikus épületek, alul pedig a barlang templom, ahol áldásban is részesülhetünk. Végül megnézzük a templom egykori apátjának holttestét egy üvegkoporsóban (a trópikus éghajlat alatt nem indult oszlásnak a tetem, a thaiok csodának tartják). Esti órákban visszaérkezés Bangkokba.

 

4. nap: Bangkok, vasúti- és úszópiac 

Reggel 6:45-kor indulás a Bangkoktól kb. 120 kilométerre lévő (kb. 2 óra utazást jelent), Thaiföld legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionáis “sampan” hajókkal (evezős hajókkal) bebarangoljuk a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és zöldségeit kínálja az árusok csónakjaiban. Csónakba szállunk és a keskeny csatornák labirintusain keresztül, magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe (45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el). Ezt követően szabadprogram, vásárolási lehetőség a piacon. Az úszópiac után Samut Songkhram  vonatforgalmáról híres Maeklong Vasúti Piacra utazunk. A piacot egy vasúti sín szeli ketté, melyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot. Hirtelen amikor a vonat sípját meghallani, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából és szabad utat engednek a mozdonynak az árusok. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. Ezután a fantasztikus élmény után  visszaérkezés a bangkoki szállodába kb. 13 órakor, majd szabadprogram.

 

5. nap: Ayutthaya, Bang Pa-In Nyári Palota 

Reggeli után találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Privát kisbusszal utazás az Ayutthayai Királyság fővárosába, Ayutthayába. A menetidő kb. 1,5 óra. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták sziám birodalmát. A jó állapotban lévő romok trópusi környezetben lenyűgöző látványa tárul elénk. Elsőnek a híres Bang Pa In-i Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Érthető ez, hiszen Ayutthaya, a régi főváros közelében épült. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak azon vidékén egészen más, mint nálunk, a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek. Délután az Ayutthayai Történelmi Parkba kirándulunk. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc – 400 THB/fő). Megnézzük a Wat Mahathat, Royal Palace Ayutthaya, Wat Mongkhon Bophit, Wat Panam Choeng templomait. 

 

6. nap: Bangkok ősi városa 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Kirándulást teszünk Bangkok ősi városába, a Muang Boranba, utazás autóval Dél-Bangkok legfőbb nevezetességéhez. Ez az ámulatos történelmi hely, Bangkoktól 45 km-re délre található. Külföldi turisták előtt nem ismert, így még megmaradt hangulatos thai jellege. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő sziámi építészetnek, kínai-japán-thai kertkultúrának és történelmi múltnak autentikus színpadjául szolgál. Thaiföld legtöbb nevezetességét (120 db) vonultatja fel a khmer időktől a Rattanakosin korszakig. Olyan érzésünk támad, mintha bejártuk volna egész Thaiföldet! Visszautazunk a bangkoki repülőtérre, majd menetrendszerinti repülőjárattal utazás Budapestre.

 

Igény esetén tengerparti nyaralással hosszabbítható a körutazás.

 

Az ár tartalmazza

5 éjszakai szállást reggelivel + 1 ebédet Kanchanaburiban (italfogyasztás külön fizetendő), felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, VIP autót / mikrobuszt, privát transzfereket

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a repülőjegyet Budapest - Bangkok - Budapest között

 

Helyszínen fizetendő

- belépőjegyek (összesen kb. 35 EUR/fő)

- a szállodában 1.000 THB/szoba kaució szükséges!

 

Egyéb megjegyzés

A program csomag ára nem érvényes: december 23 - január 03. közötti időszakra.

 

Érintett területek

 • Thaiföld
 • Bangkok
 • Ayutthaya
 • Kanchanaburi
 • Közép-Thaiföld

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.