Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#131 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "163"
  ["name"]=>
  string(22) "Sirály Utazási Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(27) "Sirály Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(28) "Szabadság tér 12/A fszt.9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "24932484-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-081832"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001555"
  ["email_reservation"]=>
  string(20) "info@siralyutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.siralyutazas.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-08-06 15:10:53"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2016-05-12 12:56:26"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sirály Utazási Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Thai kiskörút - 5 éj Bangkokban - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

4 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2023-11-01-tól folyamatosan, 6 nap / 5 éj
Leírás szerinti ellátás
Kétágyas szoba
Teljes ár
595.800 HUF /2 fő
 
                                        

THAI KISKÖRÚT - 5 ÉJ BANGKOKBAN

MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

6 nap / 5 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest – Bangkok – Budapest), a helyszínen tömegközlekedéssel (a program szerint)

Szállás:

5 éjszaka Bangkokban, 4 csillagos szállodában.

Ellátás:

Reggeli + 1 ebéd Kanchanaburiban

 

Programok

Fedezze fel velünk az Ázsia Velencéjének is nevezett főváros, Bangkok nevezetességet!  Királyi Palota, úszópiac, Lumpini park, Buddha szobor, kirándulás a Kwai folyón, Ayutthaya romjai... Felejthetetlen élményekben lesz része!

 

1. nap: Repülőtéri transzfer - Bangkok hotel

Érkezés Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Találkozás a helyi képviselőnkkel a Suvarnabhumi repülőtéren (az érkezési szinten a 3-as kijárati kapunál), majd transzfer a bangkoki szállodába. Idegenvezetőnk tájékoztatást tart a hotelben, szabadprogram (5 éj).

 

2. nap: Bangkok

Reggeli után találkozás a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás csatorna hajóval a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk az Aranyhegy temploma lesz - Wat Saket. Itt őrzik Buddha relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin-szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Ez követően a híres bangkoki háromkerekű motoros riksával, a “tuk-tuk-kal” a sziámi királyok egykori rezidenciájához, a lenyűgöző Királyi városba utazunk, ahol a világ 7 legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert Wat Pho lesz a programunk. Itt a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat és az Ayutthayai Királyság időszakából fentmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. A Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arun-t, azaz a Hajnaltemplomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a Smaragd Buddhának. Majd 30 perces hajókirándulást teszünk a Chayo Praya folyón, csodás kilátás tárul elénk a régi Rattanakosin-szigetre (óvárosra) és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Programunkat a Pak Khlong Talad virágpiac zárja, ami talán az egyik legszínesebb folt Bangkokban. Több ezer pulton csak virágokat értékesítenek itt. A legtöbb pont a nagykereskedelemre vonatkozik: „igen kedvező” áron vásárolhatunk egész csokor gyönyörű liliomokkal, orchideákkal stb. Délután visszaérkezés a szállodába.

 

3. nap: Kanchanaburi

Reggel 7:00-kor utazás Bangkokból a híres Kwai-folyóhoz, Kanchanaburiba. Egész napos kirándulás a Bangkoktól kb. 140 km-re lévő városban. Thaiföld nyugati, Burmával határos tartományának, amely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán, legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Kanchanaburiban a Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok egy stratégiailag fontos, kb. 400 km hosszú vasútpálya építkezésébe kezdtek. Munkára fogtak 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945 februárjában a Szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet. Kanchanaburi városában a legendás hídon gyalogosan átkelünk. Megnézzük a kínai stílusú Boddhisvata szobrot és templomát.  Ezt követően a második világháborús múzeumot keressük fel. A mai napon vonatra szállunk, Kanchanaburi városából Nam Tok irányáig utazunk a híres „Halálvasúton”. Az ide érkező vonatok átmennek a Kwai-folyó hídján (Saphan Kwae Yai néven egyedülálló állomás). A vonaton mi Wang Pho viaduktig utazunk -ami mentén is halad-, ahol a vonatról és a vonatra néző kilátások különösen lenyűgözőek és fényképhez méltók. Ebéd egy úszóétteremben a Kwai folyón (thai menü set, italfogyasztás külön fizetendő). Délután a “Sámánfa”-hoz utazunk, ami több, mint 100 éves és 25 méter átmérőjű. Ezt követően a  Wat Tham Sua, vagyis a tigris barlang templom lesz a látnivalónk. A hegy csúcsán lévő templomba drótkötél pályán jutunk fel (lépcsőn is fel lehet menni, csak kissé fárasztó). Gyönyörű kilátás, fantasztikus épületek, alul pedig a barlang templom, ahol áldásban is részesülhetünk. Végül megnézzük a templom egykori apátjának holttestét egy üvegkoporsóban (a trópikus éghajlat alatt nem indult oszlásnak a tetem, a thaiok csodának tartják). Esti órákban visszaérkezés Bangkokba.

 

4. nap: Bangkok, vasúti- és úszópiac 

Reggel 6:45-kor indulás a Bangkoktól kb. 120 kilométerre lévő (kb. 2 óra utazást jelent), Thaiföld legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionáis “sampan” hajókkal (evezős hajókkal) bebarangoljuk a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és zöldségeit kínálja az árusok csónakjaiban. Csónakba szállunk és a keskeny csatornák labirintusain keresztül, magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe (45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el). Ezt követően szabadprogram, vásárolási lehetőség a piacon. Az úszópiac után Samut Songkhram  vonatforgalmáról híres Maeklong Vasúti Piacra utazunk. A piacot egy vasúti sín szeli ketté, melyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot. Hirtelen amikor a vonat sípját meghallani, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából és szabad utat engednek a mozdonynak az árusok. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. Ezután a fantasztikus élmény után  visszaérkezés a bangkoki szállodába kb. 13 órakor, majd szabadprogram.

 

5. nap: Ayutthaya, Bang Pa-In Nyári Palota 

Reggeli után találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Privát kisbusszal utazás az Ayutthayai Királyság fővárosába, Ayutthayába. A menetidő kb. 1,5 óra. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták sziám birodalmát. A jó állapotban lévő romok trópusi környezetben lenyűgöző látványa tárul elénk. Elsőnek a híres Bang Pa In-i Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Érthető ez, hiszen Ayutthaya, a régi főváros közelében épült. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak azon vidékén egészen más, mint nálunk, a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek. Délután az Ayutthayai Történelmi Parkba kirándulunk. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc – 400 THB/fő). Megnézzük a Wat Mahathat, Royal Palace Ayutthaya, Wat Mongkhon Bophit, Wat Panam Choeng templomait. 

 

6. nap: Bangkok ősi városa 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Kirándulást teszünk Bangkok ősi városába, a Muang Boranba, utazás autóval Dél-Bangkok legfőbb nevezetességéhez. Ez az ámulatos történelmi hely, Bangkoktól 45 km-re délre található. Külföldi turisták előtt nem ismert, így még megmaradt hangulatos thai jellege. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő sziámi építészetnek, kínai-japán-thai kertkultúrának és történelmi múltnak autentikus színpadjául szolgál. Thaiföld legtöbb nevezetességét (120 db) vonultatja fel a khmer időktől a Rattanakosin korszakig. Olyan érzésünk támad, mintha bejártuk volna egész Thaiföldet! Visszautazunk a bangkoki repülőtérre, majd menetrendszerinti repülőjárattal utazás Budapestre.

 

Igény esetén tengerparti nyaralással hosszabbítható a körutazás.

 

Az ár tartalmazza

5 éjszakai szállást reggelivel + 1 ebédet Kanchanaburiban (italfogyasztás külön fizetendő), felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, VIP autót / mikrobuszt, privát transzfereket

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a repülőjegyet Budapest - Bangkok - Budapest között

 

Helyszínen fizetendő

- belépőjegyek (összesen kb. 35 EUR/fő)

- a szállodában 1.000 THB/szoba kaució szükséges!

 

Egyéb megjegyzés

A program csomag ára nem érvényes: december 23 - január 03. közötti időszakra.

 

Érintett területek

 • Thaiföld
 • Bangkok
 • Ayutthaya
 • Kanchanaburi
 • Közép-Thaiföld

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok