Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Madagaszkár legszebb tájain - angol nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai

3 csillag
Egyéni
8 felnőtt
2019-05-20-tól folyamatosan, 11 nap / 9 éj
Félpanzió
8 fő esetén
Teljes ár
3.276.000 HUF

Le ne maradj!

MADAGASZKÁR LEGSZEBB TÁJAIN - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

11 nap / 9 éj

Utazás :
Menetrendszerinti repülőjárattal (Budapest – Antananarivo – Budapest), a helyszínen belső repülőjárattal és autóval (a program szerint)

Szállás :
9 éjszaka a program szerint megnevezett (vagy hasonló) kategóriájú szállodákban Madagaszkáron és 1 éj a repülőn.

Ellátás :
Félpanzió (bőséges reggeli és vacsora)

 

Programok

A szigetország egy teljesen egyedülálló világot rejt: sehol máshol nem megtalálható növény- és állatfajok (a fajok 80%-a endemikus, azaz a világon csak itt megtalálható), máshol nem látható tájak, nagyon vendégszerető és mindig mosolygó lakosok, a nyugalom és az érintetlen természet összhangja  és álmainkban szereplő fehér homokos, pálmafás tengerpartok kápráztatnak el minket, ha odautazunk. Madagaszkár egy csodákat rejtő világ, amely felfedezésre vár: elvarázsol érintetlensége, szépsége és kedvessége, és olyan érzésünk van, mintha minden csodája csak nekünk szólna. Ez azért lehet így, mert a tömegturizmus még nem jelent meg itt: mi ezért azt tanácsoljuk, hogy most kell odautaznia!

 

1. nap:  Budapest - Antananarivo

A repülőjárattól függően érkezünk Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába ezen a napon. A kacskaringós utcákkal teli, dimbes-dombos városban a sziget 22 milliós lakosságából több mint 1 millió fő él. A repülőtéren várni fog minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket szállodánkba.
A repülőjárat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk ezen a napon.

Szállás és vacsora: Le Louvre Hotel&Spa / Gassy Country house

 

2. nap:  Antananarivo – Andasibe

Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. A mai napon a hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat – és növényfajjal találkozhatunk. Estére megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, az Analamazoatra Nemzeti Park mellé. Esti programunk : sötétedés utáni túra a Vakona Forest Lodge magán rezervátumban.

Szállás és vacsora: Vakona Forest Lodge / Hotel Feon’ny Ala

 

3. nap:  Andasibe – Ambatolampy – Antsirabe

Reggeli után visszaindulunk dél-nyugat felé és folytatjuk utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított állatfarmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át, ahol megcsodálhatjuk azt a panorámát is, amely az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található : a Betafo-i rizsföldek tájképét.  Útközben megállunk Ambatolampy faluban, amely egy kézműves falu. Ma esti végállomásunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe lesz, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Vacsora és szállás: Royale Palace Hotel / Couleur Café Guest House

 

4. nap:  Antsirabe – Ambositra – Fianarantsoa

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, és hamarosan felfedezzük Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel, a törzs ugyanis az utolsó őrzője egy ősi fafaragó művészetnek, amely régen az egész szigeten elterjedt volt. A zafimaniry-k a 18. században az akkoriban mindenhol jelen lévő erdőirtás elől menekültek egy erdős és félreeső területre dél-kelet Madagaszkárra, hogy megőrizhessék életvitelüket és művészetüket, melyhez az erdőkben, a hegyekben szükséges élniük. Ma körülbelül 25.000 zafimaniry él mintegy 100 faluban és tanyán a környék hegyeiben. Megcsodálhatjuk az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, és akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Különlegességképpen meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba !
Továbbutazunk és hamarosan megérkezünk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába. Ez az úgynevezett « egyetemi város », a kultúra városa, sok malgas művésznek is ezt a várost választotta lakóhelyéül. Megtekintjük a történelmi óvárost, ahol a múlt fuvallata érinthet meg minket, majd a színes és nyüzsgő piacokat, ahol a város jelenének közepébe nyerhetünk bepillantást.

Vacsora és szállás: Hotel Zomatel

 

5. nap:  Fianarantsoa – Ranohira

Reggeli után Ambalavao-ba indulunk tovább és megismerjük, miről híres ez a kisváros: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Aprólékos kézi munkával csodálatosan díszített papír használati tárgyakat készítenek itt (fényképalbumok, levélpapír, stb.), a készítés folyamatát pedig személyesen is megtekinthetjük egy helyi papírgyártó műhelyben.
Következő állomásunk ismét egy lemúr-paradicsom lesz : az Anja magánpark. Itt egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás, gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig sok-sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozunk ! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják ; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.
A nap végére megérkezünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. Ha szeretnénk és szép időnk van, a naplementét megtekinthetjük az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről : varázslatos látvány, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy / Les Toiles de l’Isalo

 

6. nap:  Ranohira, Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk az  Isalo Nemzeti Parkban. A park – méltán – Madagaszkár legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti parkja. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják. Megmártózhatunk majd túránk során a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzete egyedülálló és nagyrésze endemikus : tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. És persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás! (Catta, azaz ismertebb  nevükön gyűrűsfarkú makikat, barna makikat, valamint sifaka fajokat találunk itt.)

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy / Les Toiles de l’Isalo

 

7. nap:  Ranohira – Tulear – Ifaty

Megreggelizünk, majd folytatjuk utunkat immár a hatalmas, napsütötte szavannákon: már az igazi dél területén járunk. Az út mentén lassan már megjelennek a híres baobab fák (majomkenyérfák). Itt-ott megpillanthatunk csodálatos síremlékeket is, amelyeket a mahafaly törzs lakosai építettek, és amelyek művészeti és kulturális értéküknek köszönhetően az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján találhatóak.
Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, majd megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, « a Nap városába ».
Sétát teszünk a gazdag Tulear-i arborétumban, ahol több mint száz lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi növényfajt megtalálhatjuk.
Ezután látogatást teszünk az ONG Bel Avenir ("Szép Jövő") non-profit szervezetnél, amely ebben a régióban működik és főként ifjúsági oktatási és szociális témában dolgoznak (de emellett természetvédelmi projektjeik is vannak). Madagaszkáron az ország nehéz helyzetére és különleges természeti értékeire tekintettel rengeteg non-profit szervezet tevékenykedik természetvédelmi vagy szociális témában. A Bel Avenir az egyik legfontosabb szervezet, amelynek Európában számos országban, többek között Magyarországon is van képviselete ! A látogatás során megismerjük az egyik leglátványosabb projektüket is : Tulear-i Művészeti és Zenei Központot, ahol a szegény rétegből kikerült madagaszkári gyerekeknek, fiataloknak van lehetőségük zenét tanulni, sportolni, művészeti tevékenységeket folytatni, és az innen kifejlődött Malagasy Gospel (egy csupa lányból álló gospel kórus), vagy a Bloco Malagasy (afrikai táncos-zenés női dob-csapat) együttesek rendszeresen turnéznak ma már Európában, hogy hírét vigyék a szervezetnek és szociális projektjeinek.
Ifatyba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.
Tulearból folytatjuk utunkat az óceánparton, és hamarosan megérkezünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék jellemzik és tarkítják majd itt-tartózkodásunkat… Élvezzük megérdemelt pihenésünket gyönyörű tengerparti szállodánkban !

Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes / Hotel Nautilus

 

8. nap:  Ifaty

A mai napra nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot. Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus.
Maradhatunk a tengerparton, de ha arra vágyunk, akkor aktívabb programot is választhatunk, például : búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, a bálnaszezonban kihajózás bálnalesre megfigyelhetjük a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot. A szárazföldön is akad bőven látnivaló : elmehetünk kora reggeli madárlesre, quad túrára a homokdűnéken, vagy meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit.

Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes / Hotel Nautilus

 

9. nap:  Ifaty - Tulear – Antananarivo

Reggeli után a mai napon visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba.
Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.
Ha van időnk, akkor városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Vacsora és szállás: Le Louvre Hotel&Spa / Gassy Country house

 

10. nap:  Antananarivo – ....... – Budapest

Reggeli után ma az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot látogatjuk meg. A parkban kilenc fajtát képviselő lemurok élnek, teljesen szabadon. A látogatók így közelről  megismerkedhetnek a hatalmas madagaszkári sziget néhány jellemző állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk, hiszen a vállunkra ülnek, tenyerünkből esznek, megsimogathatjuk őket !
A látogatás után visszatérünk a fővárosba, szállodánkban nappali szobahasználat áll rendelkezésünkre. Majd autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

 

11. nap:  Budapest

Érkezés Budapestre

 

Az ár tartalmazza

9 éj szállást a megjelölt standard vagy superior (árlista szerint) hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában), félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel), angol nyelvű idegenvezetőt, belépőt az összes programra, nemzeti parkokban a helyi guide díját

 

Az ár nem tartalmazza

ebédek és italok költségét, esetleges fakultatív programok költségeit, vízumot, borravalókat, BBP és stornó biztosítást, repülőjegyet Budapest - Antananarivo – Budapest között, illetve a belső repülőjegy árát

 

Egyéb megjegyzés

- a programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak
- a részvételi díjak ünnepi időszakra (karácsony, újév) nem érvényesek


Ajánlott időpontok: a legjobb időszak az utazásra április és október között van. A madagaszkári nyár novembertől májusig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A tél júniustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Délen azonban ilyenkor is kellemesen meleg van. A bálnaszezon Ifatyban június vége és szeptember vége közé esik.


További megjegyzés : 2 és 4 fő esetében az idegenvezető a sofőr is, így ő a 7. napon este elindul vissza a fővárosba az autóval, hogy a vendégeket már a reptéren tudja várni Antananarivo-ban. A vendégeknek természetesen megszervezzük a transzfert a Tulear-i repülőtérre. 5 főtől az idegenvezető végig a vendégekkel van, a belföldi repülőjegye benne van az árban, és külön sofőr van.

 

Érintett területek

 • Madagaszkár
 • Antananarivo
 • Andasibe
 • Ambatolampy
 • Ambositra
 • FIianarantsoa
 • Ambalavao
 • Ifaty
 • Tulear

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)