Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Autentikus Kuba körutazás nyaralóprogrammal - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás alapadatai 2147

3 csillag
Egyéni
2 felnőtt
2021-04-22-tól folyamatosan, 8 nap / 7 éj
Leírás szerinti ellátás
2 fő esetén
Teljes ár
1.209.800 HUF

                                    

AUTENTIKUS KUBA KÖRUTAZÁS NYARALÓPROGRAMMAL

MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Program indul: minden héten szerdán, akár 2 fő együttes utazása esetén is

8 nap / 7 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással (Budapest – Havanna – Budapest), a helyszínen privát autóval/autóbusszal  létszámtól függően (a program szerint)

Szállás:

7 éjszaka 3 csillagos szállodában (magasabb kategória külön kérésre, felár ellenében választható!)
- 3 éjszaka Havannában
- 2 éjszaka Trinidadban
- 2 éjszaka Varaderon, tengerparton

Ellátás:

Körutazás alatt: Teljes panzió (reggeli és vacsora a hotelben, ebéd a program során)

Trinidadban és Varaderon: All inclusive

 

Programok

Kuba a Karib-tenger legnagyobb szigetországa, fővárosa a legendás Havanna. Egy sokszínű ország, melyet kulturális és történelmi gazdagsága, építészeti remekei és egyedi hangulata teszi az egyik legnépszerűbb karibi célponttá. E csodálatos országba invitáljuk, egy időutazással kombinált, autentikus körutazásra, melynek minden pontja eredeti, hamisítatlan, kubai. A körutazás gazdag programja Kuba 8 provinciáját járja be, 6 turisztikailag jelentős várost, 6 UNESCO Világörökség helyszínt, 3 Nemzeti Parkot és két gyönyörű tengerpartot érintve; krokodilokat etetünk, indiánbarlangban csónakázunk, motorcsónaktúrázunk, szivarsodrókat nézünk, rumot kóstolunk és fürdünk a Karib-tenger és az Atlanti - Óceán legszebb tengerpartjain.

 

1. nap: Budapest – Havanna

Megérkezés Kubába menetrendtől függően. Találkozás a helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása. Este szabadprogram, vacsora (3 éj).

 

2. nap: Havanna – Rum Múzeum – Hemingway

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n levő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a Jose Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, melyet kóstolóval zárunk. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális es történelmi látnivalók és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Délután pedig Hemingway nyomába szegődünk. Este szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: Tropicana Show

 

3. nap: Havanna – Vińales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re levő festői szépségű Vinales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Pinar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet.  A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Vinales völgy, ahol a kilátónál megállva lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. Ezt követően barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: Buena Vista Social Club koncert

 

4. nap: Havanna – Santa Clara – Sancti Spiritus - Trinidad

Reggeli után indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében.  Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ebéd után továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Panoráma városnézés után tovább indulunk Trinidad-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének, a „Manaca Iznaga Toronynak” a megmászására, mely 7 emelet magas és mélyről csodálatos panoráma tárul elénk. Érkezés az Ancon - félsziget tengerpartján lévő szállodába (2 éj). Este szabadprogram, lehetőség Trinidad éjszakai életének felfedezésére.

 

5. nap: Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye – Trinidad 

Reggeli a hotelben, majd Trinidad óvárosának felfedezésére indulunk. A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Gyalogos városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, Trinidad tér és egy helyi múzeum megtekintése, ahol megismerkedhetünk a cukorbárók mindennapi életével. Majd tovább sétálva az óvárosban, betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges koktél. A városnézést követően visszatérés a hotelbe. Délután fürdés a Karib – tengerben vagy séta az Ancon – félsziget mintegy 4 km hosszúságú homokos strandján. Este kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni Trinidad főterére, ahol igazi autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük, hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a salsa-t és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi ritmusokat a Katedrális mellett.

 

6. nap: Trinidad - Cienfuegos – Montemar Nemzeti Park – Guama - Varadero

Reggeli a hotelben, majd panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. Ezt követően továbbindulunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, itt motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg és termeszvárakat is láthatunk. Majd egy indiánfalut tekintünk meg, ahol megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Továbbindulás Varadero-ba, érkezés a késő délutáni/esti órákban. Szállás elfoglalása (2 éj). Idegenvezetői szolgáltatás vége.

 

7. nap: Pihenés Varadero-n

Egész napos szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az „All Inclusive” hotel nyújtotta szolgáltatások igénybevétele.  A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Szafari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.). melyre jelentkezni és befizetni a hotelben van lehetőség.

 

8. nap: Havanna - Budapest

Délelőtt szabad program. Transzfer Varadero-ból a repülőtérre (idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül). Hazautazás Budapestre.

 

Megjegyzés:

- Az alapprogram extra éjszakákkal kiegészíthető, ha több időt szeretne a tengerparton pihenéssel eltölteni.

- Az alapprogram Havannai extra éjszakával is kiegészíthető a program elején, ha a repülőjáratok kedvezőbbek.

- Havannában és Varadero-n csere szabadon választott hotelre, a kapacitás függvényében különbözet fizetéssel megoldható.

 

Az ár tartalmazza

7 éjszakai szállást a megadott ellátással, felsorolt programokat belépőkkel, magyar idegenvezetést a körutazás alatt, helyszíni közlekedést (privát autót/autóbuszt kétszámtól függően, repülőtéri transzfereket), magyar nyelvű telefonos asszisztenciát a nyaralás alatt, vészhelyzet esetére 24 órás magyar nyelvű telefonügyeletet

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, vízumot, kilépési illetéket, fakultatív programokat, esetleges borravalókat, illetve a repülőjegyet Budapest - Havanna - Budapest között

 

Helyszínen fizetendő

- kilépési illeték: 25 CUC/fő

 

 

Érintett területek

 • Kuba
 • Havanna
 • Varadero
 • Sancti Spiritus
 • Trinidad
 • Cienfuegos
 • Vinales
 • Santa Clara
 • Közép-Kuba

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)